Wat doet je schaduw als je slaapt?

Heeft schaduw een eigen leven? En waar zou jouw schaduw goed kunnen? In deze bijzondere workshop kan je zelfs ontdekken wat jouw schaduw doet als… jij slaapt?


Voor festival de Betovering 2023 staat er tijdens de herfstvakantie onder de naam Stap uit je schaduw een schaduwworkshoptafel in theater Amare. Ook in allerlei andere deelnemende festivallocaties kunnen kinderen zonder begeleiding op een speciaal doe-blad een eigen schaduwfiguurtje maken. In Amare hebben festivalvrijwilligers jonge en iets minder jonge festivalbezoekers aan het werk gezet om schaduwfiguren te maken.
En… alle schaduwfiguren konden direct in de spotlight worden gezet in het schaduwhuis!

Tijdens de Culturele Spelen 2023 hebben een aantal Haagse basisscholen mee gedaan aan het project Wat doet jouw schaduw als je slaapt? Leerlingen (groep 1 t/m 8) kregen in de week voor de herfstvakantie een workshop aangeboden waarin zij onder begeleiding van een beeldend docent een eigen schaduwfiguur maakten. Hierbij dachten de kinderen na over waar wat hun schaduw ’s nachts doet. Is er een plek waar ze naartoe gaan? Of misschien verandert de schaduw in een andere vorm! Hoe ziet dit eruit?

Waar: de Culturele Spelen en Festival de Betovering
Wanneer: Oktober 2023
Voor wie: Bijna 700 basisschoolleerlingen en meer dan 2500 kinderen in herfstvakantie.