De Deur naar Waar

Ga op avontuur door je eigen wijk! Voor Festival de Betovering en de Culturele Spelen 2020 verschijnen er in Den Haag kleine deurtjes. Welke (fantasie) plekken liggen er verscholen achter deze deuren? Waar zou je willen uitkomen als je door een deurtje zou kruipen?

Voor festival de Betovering zouden er onder de naam de Deur naar Waar deurtjesroutes te vinden zijn in vier verschillende wijken in Den Haag. Dit onderdeel van het project kon in 2020 niet doorgaan omdat de Betovering niet kon plaatsvinden vanwege Coronamaatregelen.

Maar tijdens de Culturele Spelen 2020 hebben maar liefst 675 leerlingen uit 28 klassen, verdeeld over 3 Haagse scholen – De Baanbreker, De Boldingh en Yunus Emre – mee gedaan aan het project de Deur naar Waar. In samenwerking met het Huis van Gedichten kregen de leerlingen op de laatste dag voor de herfstvakantie een workshop aangeboden waarin zij eerst onder begeleiding van een docent van het Huis van Gedichten kennismaakten met het thema. Daarna gingen de leerlingen onder begeleiding van een beeldend docent hun eigen deur vormgeven. Hierbij dachten de kinderen na over waar zij naartoe zouden willen gaan. Is dit een plek waar ze wel eens zijn geweest? Of misschien wel een plek die helemaal niet bestaat! Hoe ziet deze plek eruit? En waarom? En verklapt de voorkant van de deur al iets over wat er achter deze deur plaatsvindt?  

Waar: de Culturele Spelen
Wanneer: Oktober 2020
Voor wie: 675 basisschoolleerlingen