De Deur naar Waar

Ga op avontuur door je eigen wijk! Voor Festival de Betovering en de Culturele Spelen 2020 en 2021 verschijnen er in Den Haag kleine deurtjes. Welke (fantasie) plekken liggen er verscholen achter deze deuren? Waar zou je willen uitkomen als je door een deurtje zou kruipen?

Voor festival de Betovering 2021 zijn er tijdens de herfstvakantie onder de naam de Deur naar Waar deurtjesroutes te vinden in vier verschillende wijken in Den Haag.
Op allerlei deelnemende festivallocaties konden kinderen zonder begeleiding op een speciaal werkblad een eigen deurtje maken.

Tijdens de Culturele Spelen 2020 en 2021 hebben een aantal Haagse scholen mee gedaan aan het project de Deur naar Waar. In samenwerking met het Huis van Gedichten kregen de leerlingen op de laatste dag voor de herfstvakantie een spoken word workshop aangeboden waarin zij eerst onder begeleiding van een docent van het Huis van Gedichten kennismaakten met het thema. Daarna gingen de leerlingen onder begeleiding van een beeldend docent hun eigen deur vormgeven. Hierbij dachten de kinderen na over waar zij naartoe zouden willen gaan. Is dit een plek waar ze wel eens zijn geweest? Of misschien wel een plek die helemaal niet bestaat! Hoe ziet deze plek eruit? En waarom? En verklapt de voorkant van de deur al iets over wat er achter deze deur plaatsvindt?  

Waar: de Culturele Spelen
Wanneer: Oktober 2020, oktober 2021
Voor wie: 675 basisschoolleerlingen