Over Lotte

kunstjuf, Lotte Verweij, juf lotte, kunsteducatie, kunstles, Den Haag

“Als grafisch ontwerper ontdekte ik de impact van (alledaagse) beeldcommunicatie. Aangezien beelden een steeds belangrijkere rol spelen in onze maatschappij vroeg ik mij af waarom ik niet eerder had geleerd over de betekenis van beeldtaal. Als kunstdocent verwerk ik dit thema graag in mijn lessen.”

Na mijn studie aan de KABK (grafisch ontwerp) en opleiding voor docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie ben ik begonnen met het geven van kunstworkshops aan kinderen op school en na schooltijd. Daarnaast bedenk en organiseer ik grote kinderkunstprojecten op festivals. Elke woensdag geef ik kinderkunstlessen in het Koorenhuis. In deze cursus ontdekken kinderen van 6 t/m 11 jaar de wereld van beeldende kunst.

Met veel plezier werk ik voor:

· Het Kunstmuseum Den Haag
Hier ben ik een van de museumdocenten. Ik geeft verschillende lessen aan klassen uit het primair onderwijs.

· Museum Rijswijk
In dit museum werk ik als een van de museumdocenten. Ik geeft verschillende lessen aan klassen uit het primair en voortgezet onderwijs.

· Festival Rewire
Vanuit Rewire Educatie geef ik workshops aan kinderen tot 12 jaar waarin kunst en technologie samenkomen.

· Het Haags Gemeentearchief
In het depot van het Gemeentearchief geef ik les als museumdocent en verzorg verschillende workshops in de bibliotheken van Den Haag.

· De Culturele Spelen
Als opwarmertje voor het kinderkunstfestival de Betovering maakten kinderen onder begeleiding de Nachtwacht van de Toekomst, in het kader van het Rembrandtjaar. In 2020 bedacht ik het project de Deur naar Waar. Honderden leerlingen ontwierpen in het najaar van 2020 en 2021 eigen deurtjes  die toegang gaven tot een fijne plek of nieuwe wereld.

· Kinderkunstfestival de Betovering
Op dit jaarlijks terugkerend festival heb ik mijn eigen workshop met gerecyclede materialen. In 2018 hebben we Zeebeesten gemaakt van plastic,  in 2019 groeiden er Aliens uit ons hoofd en maakten we tollende U.F.O.’s. Het project de Deur naar Waar was in 2021 op de Betovering te zien als speurtocht door vier wijken van Den Haag.

· Festival Into the Great Wide Open
Op dit festival organiseerde ik in 2014, 2016 en 2019 kinderkunstprojecten waarbij de omgeving van Vlieland en gerecyclede materialen een belangrijke rol spelen.

Onder Projecten en Workshops vind je meer informatie.

Een volledig C.V. is te vinden op LinkedIn.