Over Lotte

kunst kinderkunst kinderen den haag juf creatief kunstles museum museumles denhaag knutselen schilderen tekenen ontwerp ontwerpen bouwen

“Als grafisch ontwerper ontdekte ik de impact van (alledaagse) beeldcommunicatie. Aangezien beelden een steeds belangrijkere rol spelen in onze maatschappij vroeg ik mij af waarom ik niet eerder had geleerd over de betekenis van beeldtaal. Als kunstdocent verwerk ik dit thema graag in mijn lessen.”

Na mijn studie aan de KABK (grafisch ontwerp) en opleiding voor docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie ben ik begonnen met het geven van kunstworkshops aan kinderen op school en na schooltijd. Daarnaast bedenk en organiseer ik grote kinderkunstprojecten op festivals. Elke woensdag geef ik kinderkunstlessen in het Koorenhuis. In deze cursus ontdekken kinderen van 6 t/m 11 jaar de wereld van beeldende kunst.

Met veel plezier werk ik voor:

· Het Kunstmuseum Den Haag
Hier ben ik een van de museumdocenten. Ik geeft verschillende lessen aan klassen van het primair en voortgezet onderwijs.

· Het Haags Gemeentearchief
In het depot van het Gemeentearchief geef ik les als museumdocent en verzorg verschillende workshops in de bibliotheken van Den Haag en op de Dag van de Haagse Geschiedenis.

· Festival Rewire
Vanaf de zomer van 2020 geef ik vanuit Rewire workshops aan kinderen tot 12 jaar waarin kunst en technologie samenkomen.

· De Culturele Spelen
Als opwarmertje voor het kinderkunstfestival de Betovering maakten kinderen onder begeleiding de Nachtwacht van de Toekomst, in het kader van het Rembrandtjaar. In 2020 bedacht ik het project de Deur naar Waar. Honderden leerlingen ontwierpen eigen deurtjes  die toegang gaven tot een fijne plek of nieuwe wereld.

· Kinderkunstfestival de Betovering
Op dit jaarlijks terugkerend festival heb ik mijn eigen workshop met gerecyclede materialen. In 2018 hebben we Zeebeesten gemaakt van plastic,  in 2019 groeiden er Aliens uit ons hoofd en maakten we tollende U.F.O.’s. Het project de Deur naar Waar van 2020 wordt doorgeschoven naar editie 2021.

· Festival Into the Great Wide Open
Op dit festival organiseerde ik in 2014, 2016 en 2019 kinderkunstprojecten waarbij de omgeving van Vlieland en gerecyclede materialen een belangrijke rol spelen.

Onder Projecten en Workshops vind je meer informatie.

Een volledig C.V. is te vinden op LinkedIn.