Over Lotte

kunst kinderkunst kinderen den haag juf creatief kunstles museum museumles denhaag knutselen schilderen tekenen ontwerp ontwerpen bouwen

“Als grafisch ontwerper ontdekte ik de impact van (alledaagse) beeldcommunicatie. Aangezien beelden een steeds belangrijkere rol spelen in onze maatschappij vroeg ik mij af waarom ik niet eerder had geleerd over de betekenis van beeldtaal. Als kunstdocent verwerk ik dit thema graag in mijn lessen.”

Na mijn studie aan de KABK (grafisch ontwerp) en opleiding voor docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Breitner Academie ben ik begonnen met het geven van kunstworkshops aan kinderen op school en na schooltijd. Daarnaast bedenk en organiseer ik grote kinderkunstprojecten op festivals. Sinds anderhalf jaar geef ik kinderkunstlessen in het Koorenhuis. Daar heb ik mijn eigen cursus op woensdagmiddag voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. 

Met veel plezier werk ik voor:

· Het Gemeentemuseum Den Haag // Hier ben ik een van de museumdocenten. Ik geeft verschillende lessen aan klassen van het primair en voortgezet onderwijs.

· Het Haags Gemeentearchief // In het depot van het Gemeentearchief geef ik les als museumdocent en verzorg verschillende workshops in de bibliotheken van Den Haag.

· Festival ITGWO // Op het festival Into The Great Wide Open organiseerde ik in 2014, 2016 en 2019 kinderkunstprojecten waarbij de omgeving van Vlieland en gerecyclede materialen een belangrijke rol spelen.

· Dag van de Haagse Geschiedenis // Op de Dag van de Haagse Geschiedenis geef ik sinds 2015 jaarlijks een doorlopende kunstworkshop.

· Culturele Spelen // Als opwarmertje voor het kinderkunstfestival de Betovering maken kinderen onder begeleiding de Nachtwacht van de Toekomst, in het kader van het Rembrandtjaar.

· Kinderkunstfestival de Betovering // Op dit jaarlijks terugkerend festival heb ik mijn eigen workshop met gerecyclede materialen. In 2018 hebben we Zeebeesten gemaakt van plastic,  in 2019 groeiden er Aliens uit ons hoofd en maakten we tollende U.F.O.’s.

Onder Projecten en Workshops vind je meer uitleg van mijn projecten en kunstlessen.

Een volledig C.V. is te vinden op LinkedIn.